Trápí vás celulitida? Zkuste liposukci!

Pomerančová kůže aneb celulitida dnes trápí spoustu žen. Celulitida si nevybírá pouze ženy s nadváhou, ale trápí i mnohé slečny s perfektní váhou. Čím je tedy způsobena a jak se dá odstranit? Na rady, jak se zbavit nevzhledné pomerančové kůže, se podíváme v tomto článku.

Čím je celulitida způsobená?

Celulitida neoznačuje nic nebezpečného, ale je spíše nevzhledná. Nejprve se projevuje pouze při stlačení čusti pokožky, kdy jsou vidět „ďolíčky“. Jakmile ale celulitida pokročí do další fáze, pak jsou hrbolky viditelné i pouhým okem. Takové ženy pak nenosí krátké kraťasy, sukně či šaty, protože se za své nohy stydí.

Celulitida ale nevzniká pouze na hýždích a zadní části stehen, jak si mnohé ženy myslí. Můžete ji najít i na zádech, bříšku či pažích. Celulitida se objevuje v pubertě, při používání hormonální antikoncepce a také v těhotenství. Často je příčinou jejího vzniku i nesprávná životospráva či nedostatek pohybu. Na hubnutí je tedy nejen pohyb, ale také liposukce.

Dodržujte pitný režim a hýbejte se

Abyste se celulitidy zbavili, je důležité dodržet pár základních pravidel. Měli byste se hýbat. Jak se říká: „Sportem ku zdraví,“ a my ještě dodáme: „A proti celulitidě.“ Pokud trpíte nadváhou, zhubnete a zbavíte se i pomerančové kůže. Velmi účinná je obyčejná chůze. Také je důležité, abyste jedli zdravě a dodržovali pitný režim. Voda se v těle totiž při nedostatku tekutin zadržuje, a tím je také způsobena celulitida. Velmi oblíbené jsou lymfodrenážní masáže, které mají příznivý účinek na nevzhlednou kůži. Stejně tak vám pomůže i liposukce zmražením či jiná bezbolestná liposukce.

Pomůže vám tumescentní liposukce

Na celulitidu působí také tumescentní liposukce. Ta se provádí bez celkové narkózy a zaručuje souběžnou modelaci ošetřované části těla. Tumescentní liposukce používá přístroj zvaný SlimLipo, který je vyhledávaný odborníky po celém světě. Nejen, že odstraníte liposukcí nahromaděný podkožní tuk, ale zbavíte se také celulitidy.

Sdílet článek