Jak být fit

S nedostatkem sluníčka, zvláště v zimním období, můžeme mít horší náladu. Je to způsobené mnohdy i tím, že díky nízkým teplotám, které klesají pod bod mrazu, jsme častěji nachlazení a máme chřipku. Můžeme se však těmto nepříjemným virózám vyhnout. Jak? Zaručené tipy, jak být fit, vám nabídneme v následujícím článku. 

Začněme vitamíny

Vitamín C se považuje za malý zázrak. Pravidelně by měli vitamin C užívat například těhotné ženy nebo ten, kdo rád sáhne po krabičce cigaret. Ale každý člověk by ho měl mít dostatek. Vitamin C působí totiž jako účinný antioxidant, regeneruje organismus, podobně jako například produkt kolostrum. Vitamin C také zamezuje rakovinné bujení. Ale co vás jistě potěší je to, že působí jako prevence proti virovým a bakteriálním chorobám. Je proto skvělým obranným štítem proti chřipce a angíně.

Doporučená denní dávka vitaminu C je přibližně 60-80 mg. Zvyšte jeho příjem, jestliže máte pocit zvýšené únavy. Zdrojem tohoto vitamínu je určitě čerstvé a šťavnaté ovoce, jakým je například pomeranč, kiwi nebo jahody, kde se nachází opravdu ve velkém množství. Pokud chcete, aby vaše pleť vypadala dlouho mladě, také sáhněte po vitamínu C, jelikož má vliv vytvářet kolagen.

Další vitamín

Dalším potřebným vitamínem pro naše zdraví je vitamin D. Jelikož v zimním období nesvítí tolik sluníčko, díky kterému si tento vitamin, zvlášť během léta, naše tělo dovede samo vytvořit, měli bychom tuto nezbytnou látku doplňovat. Efektivně působí na pevnost a růst našich zubů a kostí. Nalezneme ho především rybím masu, které si můžeme připravit na různé způsoby. Vyzkoušet můžete například grilování.

Čtěte také: Jak připravit maso na grilování?

 

Sdílet článek